Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


Догляд за лісовими культурами

Сприятливі умови та сонячні дні відіграють важливу роль для розвитку та подальшого росту лісових насаджень. Дуже важливо в цей період проводити догляд за лісовими культурами, адже від цього багато в чому залежить приживлюваність і ріст сіянців.
Як і кожен рік, влітку працівники ДП «Димерське лісове господарство» зайняті проведенням догляду за лісовими культурами.
Догляд за лісовими культурами – це сукупність агротехнічних і лісівничих заходів, що застосовуються для поліпшення умов приживлюваності та зростання деревних порід у лісових культурах.
Основна мета – створення сприятливих умов для їх росту і розвитку, усунення негативного впливу трав’янистої рослинності та порослі другорядних порід. Догляди сприяють поліпшенню водного, теплового режимів, а також режиму живлення і освітлення лісових культур.
 Завдяки проведенню механізованого та лісівничого доглядів поліпшуються водний і температурний режими, розпушується грунт, а також покращується аерація.
Таку роботу ДП «Димерський лісгосп» лісгосп здійснює кожного літа, як мінімум до четвертого року зростання лісових культур. 
Так, на кінець 2 кварталу вже проведено доглядів на площі 318,6 га. На підприємстві є все необхідне для здійснення цих робіт – техніка, обладнання і досвідчені працівники. Цього року підприємством було закуплено комплектуючі обладнання для проведення механізованого догляду на суму 106,5 тис.грн. 
Здійснення механізованих доглядів є цілком виправданим, адже дозволяє здешевити процес вирощування лісових культур та дає ефективний результат у вирощуванні лісу.