Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


Головний атрибут Новорічних свят

            Новий рік - улюблене свято більшості людей. Ще задовго до настання свята виникає певне передчуття, очікування дива. Подарунки, шампанське, мандарини . Але головний елемент, без якого неможливо створити атмосферу свята - це, звичайно  ж, красива новорічна ялинка!  А чи знаєте Ви, як зародилася традиція встановлювати в будинку ошатну ялинку? В давні часи існувало повір’я, що рослини з голками (колючі) оберігали житла та проживаючих  в них людей від злих духів. Люди були впевнені, що такі рослини заселяли виключно добрі духи, які могли захистити будинки людей від негативних впливів і чорної енергетики.
          Давайте подивимося, як  характеризує  давня наука  , новорічну  ялинку -    Ялина як елемент вогненної стихії . Серед усіх дерев,  ялинки - єдині, що мають крону у формі трикутника. Древня  філософія  вважає трикутник елементом вогненної стихії. Вогню здавна приписуються містичні властивості, здатні матеріалізувати думки людини. Доповнює чарівні властивості   її пухнаста хвоя - голки, які, з точки зору екзотерики, є провідниками небесної енергії Марса. Бажання,  загадані  в новорічну ніч біля красуні-ялинки,  обов'язково матеріалізуються, особливо якщо в приміщенні горять свічки.  Може тому, вибираючи справжні чи штучні ялинки на Новий Рік, їх прикрашають ніжними фігурками янголят. Нехай вони зберігають і бережуть всіх, хто зібрався за святковим столом. Цукерки, горіхи в золотому і срібному папері, фігурне печиво, якими традиційно прикрашали новорічні ялинки наші прабабусі, це  прохання, спрямоване до  небес, зробити життя  заможнім .
           Тож  перед новорічними святами набуває актуальності питання придбання новорічної ялинки. Погодьтеся, мало хто цікавиться тим, яким чином ці красуні потрапляють до наших осель. Іноді трапляється, що дехто вдається до хитрощів, вчиняючи правопорушення і вирубуючи її в лісі без належного на це дозволу, не замислюючись над тим, що завдають непоправної шкоди навколишньому середовищу.  Тим, хто дійсно щиро переймається долею лісів нашої країни та вболіває за збереження довкілля, лісівники ДП «Димерське  лісове господарство» пропонує купити новорічні ялинки, що помічені спеціальним бирками (це є прямим доказом того, що лісову красуню зрубано законно), на ялинкових базарах у лісництвах підприємства та в місцях, дозволених для продажу таких дерев. 
           Стосовно долі  ялинок, тут також варто замислитись: скільки тисяч дерев вирубується щороку заради кількатижневої розваги.  Адже від посадки до заготівлі новорічної ялинки проходить мінімум 8 років, а щоб виростити дерево заввишки 3 метри, потрібно 10-15 років! 
         Працівники лісової охорони   державного підприємства «Димерське лісове господарство» у ці передсвяткові дні вкотре  закликає  людей бути свідомими і небайдужими до природи та охорони навколишнього природного середовища .  Звичайно, найкращим способом викорінити в Україні проблему вирубки величезної кількості ялинок могла би стати відмова людей від купівлі живих новорічних дерев та заміна їх штучними.
         Отже якщо у вас немає бажання вбивати живу  ялинку, є можливість створення ялинки з підручних засобів,  гілок .  А останнім часом великою популярністю  користуються штучні ялини,  відмінних від зеленого кольорів: білого, сріблястого, рожевого, блакитного та інших. Купивши штучну ялину, ви можете підібрати не просто новорічні іграшки під інтер’єр, але і колір ялинки. Штучні ялинки можна підібрати будь-якої висоти і фактури, кольору і пишності хвої. Така новорічна ялинка стане родзинкою будь-якого інтер’єру, головним атрибутом свята. І вже не доведеться ламати голову, як  прибрати голки, що обсипалися.  А  штучна новорічна ялинка буде радувати   вашу  родину  не один  рік  і  ви можете бути впевнені в тому, що ваша зелена красуня не нанесе шкоду нашій чарівній природі .
                   В цей  період  свята відзначають практично у всіх народів і у всіх країнах. Хтось святкує Різдво, хтось - Новий рік, а слов’яни - День зимового сонцестояння і Коляду, Хочеться   Вас  привітати із наступаючими святами, Колядою та Новим роком і побажати здоров’я та щастя Вашим родинам, Миру і достатку та Божого благословення на рік наступний, а також усіляких Благ нашій рідній неньці-Україні !