Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


ІНТЕРНЕТ-ВИДАННЯ “Капитал” ОПРИЛЮДНИЛО НЕДОСТОВІРНУ ІНФОРМАЦІЮ ЩОДО КОМЕНТАРЯ ВОЛОДИМИРА БОНДАРЯ

25 липня 2018 року на сайті видання «Капитал» (https://www.capital.ua/…/116764-glava-goslesagentstva-vse-l…) оприлюднено новину щодо коментаря заступника Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимира Бондаря стосовно ветування Президентом України Закону про додатковий мораторій на експорт дров та дослідження британської неурядової організації.
Державне агентство лісових ресурсів України звертає увагу на те, що в новині надані цитати та висновки з прямим посиланням на нібито слова Володимира Бондаря, які абсолютно не відповідають дійсності.
У своєму інтерв’ю, на яке посилається видання, заступник Голови Держлісагентства не згадував жодних імен та прізвищ політиків, а також політичних партій.
Поширена інформація є недостовірною і такою, що завдає шкоди діловій репутації заступника Голови Держлісагентства В.Н. Бондаря, який ніколи не висловлювався так, як це було процитовано.
Також деякі речення новини є маніпулятивними та абсолютно невірно тракованими.
Відповідно до статей 94, 277 Цивільного кодексу України, фізична чи юридична особа, особисті немайнові права якої порушено внаслідок поширення про неї недостовірної інформації, має право на відповідь, а також на спростування цієї інформації.
З огляду на зазначене, вимагаємо спростувати недостовірну інформацію, розмістивши текст спростування, яке повинно бути поміщено під заголовком «Спростування» та набрано тим же шрифтом, що і повідомлення, яке спростовується.
В іншому випадку, Держлісагентство звертатиметься до суду з вимогою спростування недостовірної інформації.
Окрім того, новина з сайту «Капитал» була передрукована ще декількома маловідомими сайтами.
Складається враження, що проти Держлісагентства розгорнулася інформаційна кампанія з дискредитації відомства, його керівництва та лісової галузі України в цілому. Зокрема, зазначений вище випадок може свідчити про намагання так званого «стравлювання» Держлісагентства з окремими політиками та політичними партіями.
Звертаємо увагу на те, що Державне агентство лісових ресурсів України є центральним органом виконавчої влади і готове співпрацювати та вести діалог з усіма зацікавленими сторонами виключно в рамках своїх повноважень та законодавства України задля розвитку лісової галузі України.
 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1312564502212869&id=685569911579001