Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


Ліс-це життя

Наша планета являє собою єдиний організм, в якому, як і в людському організмі, абсолютно немає нічого зайвого, і кожен його елемент важливий, гармонійно підтримує і наповнює життям, і своїм неповторним різноманіттям все навколо. 
Ліси на нашій Землі займають цілу третину всієї суші нашої планети. Виконуючи життєво важливі екосистемні функції, вони також є і будинком, і джерелом засобів до існування для безлічі людей. За даними сучасної статистики, у світі налічується понад 1,6 млрд. людей, які безпосередньо залежать від здорового стану лісів, до їх числа входять близько 2-х тис. корінних народів і народностей, невід’ємно зв’язавших свій побут, культуру і світосприйняття з унікальними багатствами лісу.
Ліси і водні ресурси теж тісно пов’язані і взаємозалежні. Ліси залежать від води. У той же час, ліси підтримують якість водних ресурсів, регулюють поверхневий і підземний стік води, а також допомагають знизити ризики лих пов’язаних з водою. Від того , як ми управляємо нашими лісами ,залежить якість води, яку ми п’ємо, наш захист від небезпечних природних явищ: зсувів, повеней та посухи, а також продуктивність наших земель. 
Проблема збереження лісу стоїть сьогодні в ряду найважливіших екологічних завдань для всіх країн світу. Адже, з кожним днем площа лісів зменшується. Це, насамперед, пов'язано зі зростанням чисельності населення і перетворенням лісових територій для різних людських потреб. Поряд з цим, ліси гинуть від пожеж, незаконної вирубки, природних катастроф, впливу комах-шкідників, хвороб та інших причин. Зменшення площ лісових масивів веде до непоправних негативних процесів, що мають глобальне значення для всієї природи і життєдіяльності всього людства. 
Саме тому, 21 березня відоме як Всесвітній день лісу. Цю традицію було започатковано Європейською конфедерацією сільського господарства, а 2013 року Генеральна Асамблея ООН проголосила його Міжнародним днем лісу.
Це ще одна нагода привернути увагу суспільства до важливих екологічних проблем світового рівня та нагадати людству про справжні цінності.
Він святкується в день весняного рівнодення в Північній півкулі, що за традицією вважається першим днем весни і є символом нового життя та нових починань.
Основним завданням Міжнародного дня лісу є привернення уваги громадськості до проблеми збереження лісів, інформування про значимість лісових екосистем.
Тому, Державне Підприємство «Димерське лісове господарство» теж активно долучається до акціі «Майбутнє лісу в твоїх руках» , яка розпочинається саме 21 березня, у Всесвітній день лісу. 
Метою Акції є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді та представникам громадськості взяти участь у створенні лісів, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі.
Саме тому до головного заходу Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» – створення лісових насаджень, в першу чергу ДП «Димерським лісовим господарством» запрошується учнівська та студентська молодь,адже насамперед, від молодого покоління залежить наше майбутнє і доля наших лісів.
Сьогодні багато хто сприймає ліс як об’єкт, яким варто лише любуватися, не розуміючи, що ліс - це цілий комплекс господарських робіт з висівання, садіння, обполювання, прочищення, охорони, захисту тощо. Там працюють люди – професіонали, які також дуже люблять ліс, але розуміють, що без втручання людини він може просто загинути.
В 2018 році держлісгоспом буде висіяно в лісових розсадниках 5657 кг насіння на площі 3,5 га,створено нових лісів на площі 232 га,проведено доповнення лісових культур на площі 200 га. 
Ліс- це – саме життя. Тому любіть ліси і посадіть своє дерево.