Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


Ліс-наша «вікова варта»

Ліс-це особлива атмосфера,в якій життя тече за своїми законами, і їх порушувати нікому не дозволено. Відвідуючи ліс, важливо навчитися вбирати цю атмосферу, отримувати насолоду від ароматів і звуків природи. Особливо добре в цей період гуляти лісом, щоб відволіктися від повсякденних турбот і зрозуміти, що життя цікаве і багатогранне, а навколишній світ красивий і дивовижний.
Але прогулянка на природі –це не тільки чудовий відпочинок ,а й особливо небезпечна пора для лісу - пожежонебезпечний період. Відсутність дощів, висока температура повітря, сильні вітри, які швидко поширюють полум’я великою територією, сприяють виникненню та поширенню пожеж у літній період. Залишене багаття під час відпочинку в лісі, яке через необачність не загасили, чи недопалок цигарки можуть стати причиною виникнення пожежі. Тому в період підвищеної пожежної небезпеки лісівники Державного Підприємства «Димерське лісове господарство» закликають людей дотримуватися протипожежних правил. 
Зокрема, перебуваючи в лісі, не слід розводити багаття, кидати непогашені сірники, недопалки,використовувати на полюванні пижі, виготовлені з горючих або здатних тліти матеріалів. Крім того, у пожежонебезпечний період забороняється заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів, за винятком тих, що використовуються в лісогосподарських цілях, а також населенню забороняється відвідувати хвойні насадження при 5 класі пожежної небезпеки за умовами погоди.
 Наразі гостро постає небезпека виникнення пожеж внаслідок самовільного спалювання сухої рослинності. Дехто вважає своїм обов’язком підпалити стерню в полях, смугах відводу автодоріг, лісосмугах,. Такі необдумані дії негативно впливають на стан навколишнього природного середовища .Слід також пам'ятати, що під час спалювання існує загроза для прилеглих територій, адже зазвичай сільськогосподарські угіддя межують із житловими будинками, лісосмугами, лісами, або навіть із об’єктами природно-заповідного фонду. За лічені години вогнем знищуються лісові масиви, що вирощувалися десятками років.
Шановні громадяни! Доводимо до Вашого відома, що особи, які допускають порушення вимог пожежної безпеки в лісах, несуть відповідальність згідно з діючим законодавством. Тому звертаємося до Вас і просимо кожного щодня дотримуватись правил протипожежної поведінки. 
Пам’ятайте: пожежі спричиняють багатогранну шкоду, яку ми зазвичай не усвідомлюємо через дефіцит екологічної освіти i, таким чином, не тільки стаємо жертвами власної діяльності, але й наражаємо на небезпеку здоров'я своїх ближніх та суттєво погіршуємо якість нашого природного довкілля.