Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


Ми-частинка природи , збережемо її !

Весна - час пробудження природи. Здавна прихід весни символізував початок нового життя. Дійсно весна несе з собою нове життя і гарний настрій. З приходом весни оживає все в навколишньому світі. Проростає трава, перетворює темну землю на пишно-зелений килим. Повертаються птахи з вирію і з завзяттям лаштують собі гнізда і співають пісень.
           Саме навесні святкується Міжнародний день лісу в день весняного рівнодення , що за традицією вважається першим днем весни і є символом нового життя та нових починань. Ліси забезпечують суспільство багатьма цінностями.
В Міжнародний день лісу ДП «Димерське лісове господарство» провело ряд заходів, покликаних залучити якомога більше молоді та громадськості до садіння дерев, адже берегти природу – завдання кожного. В цей день лісгоспом було створено 3 га лісових культур та проведено доповнення лісових культур на площі 8 га. Всього в акції приймало участь 30 чоловік молоді та громадян. Посадивши дерево, ми залишаємо часточку себе на нашій чарівній планеті Земля, адже великі зміни можливі завдяки маленьким справам. 
          Цієї весни лісівниками лісгоспу, в стислі агротехнічні терміни , всього посаджено 247 га лісових культур , проведено доповнення лісових культур на площі 270га, висіяно 3,7 га лісових розсадників. 
          З метою покращення навколишнього природного середовища , санітарного стану лісів , благоустрою та озеленення територій колектив Державного підприємства «Димерське лісове господарство» приймає активну участь в проведенні щорічної акції «За чисте довкілля» та днів благоустрою територій. 
           Акція покликана привернути увагу до питань бережливого ставлення до природного середовища, збереження та примноження скарбів природної спадщини, формування екологічної свідомості та патріотизму, прагнення берегти природу , що оточує нас.
          Важливою подією для кожного жителя країни є наведення порядку у місті, селищах та селах – важлива і відповідальна громадська позиція, адже спільними зусиллями робиться добра справа. 
          Працівниками ДП «Димерське лісове господарство» в рамках акція «За чисте довкілля» та двомісячникам благоустрою, разом з жителями сіл та молоддю навчальних закладів , які розташовані в зоні діяльності лісгоспу . Вже прибрано 6 га територій, ліквідовано 21 шт. несанкціонованих сміттєзвалищ, вивезено побутових відходів 54 м3. Для облагородження територій, садиб , алей , висаджено 125шт. дерев, 230 шт. кущів та упорядковано 0,8 га газонів, створено квітників – 0,10га . В заходах по проведенню весняного двомісячника благоустрою в лісгоспі долучилося 116 чоловік.
         Подібні заходи необхідні, оскільки вони дають можливість зрозуміти і замислитись над тим, наскільки ми, люди, залежні від природи. Зерна наших хороших справ дадуть хороші плоди для майбутніх поколінь.