Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


Ми є частиною природи

           Осінь стала повноправним господарем у природі. Незвично холодно стає вранці й уночі. Лише вдень пригріває сонечко, немов намагається нагадати про літо. Усюди відчувається прохолодний подих осені. Сіре небо все частіше затягають низькі хмари. Сіється дрібний дощ. 
           Ліс стоїть сумний і мовчазний, здається, що він глибоко замислився. Повільно кружляє в повітрі жовтогаряче листя.  Дуже скоро деревам доведеться геть роздягнутися, скинути своє важке вбрання. Горобина обвисла червоними розкішними гронами. Високо в небі роблять своє останнє прощальне коло запізнілі  журавлі.
           У такі дні на якусь мить душу покриває світлий смуток. Ми поринаємо в роздуми про сенс людського існування. Усе це є ознаками того, що настала найкрасивіша пора року, яку оспівували художники, композитори, поети. Настала золота осінь.
         З приходом красуні осені , додається чимало роботи, жителям міст і сіл.  Люди ,  як і природа готується до приходу холодів ,   пораються біля своїх помешкань, упорядковують подвір’я та прилеглу до садиби територію. 
    Привабливий вигляд територій населених пунктів , доріг, придорожніх смуг, лісів є важливим для кожного  українця .
        Проблему створюють стихійні і несанкціоновані сміттєзвалища в придорожніх смугах та лісах. Засмічення побутовим і будівельним сміттям , яке часто  зустрічається на околицях сіл і міст.
     Колектив  Державного  підприємства  «Димерське лісове господарство»,  з метою покращення навколишнього природного середовища , санітарного стану лісів , благоустрою та озеленення територій     приймає активну участь  у  місячнику по благоустрою, який цьогоріч триватиме з 18 вересня по 18 жовтня. Вже ліквідовано 9 несанкціонованих сміттєзвалищ, і вивезено з них 8 м3 побутових відходів, окрім цього, було впорядковано 10 га газонів. Всього до місячника на даний час долучилися 40 чоловік . Крім прибирання сміттєзвалищ, обрізали кущі та зібрали опале листя та гілля, на площі 4 га.
       Ставлення до природи певною мірою характеризує окрему людську особистість. Якщо людина ставиться до природи, що оточує  з повагою, вона стоїть на сходинку вище за інших. А той, хто нівечить природу, засмічує , гідний звання справжнього дикуна.
       Треба зауважити, що всі ми повинні виховувати в собі навички збереження довкілля.
       Людина є частиною природи. І коли розуміння єдності всього живого наповнить кожне людське серце, можна буде сказати: «Світ не кінчається: людина береже його».