Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


Охороняємо та зберігаємо ліси від пожеж

Охорона лісів від пожеж-одне з найскладніших завдань лісівників ДП «Димерське лісове господарство».  Пожежна небезпека в лісових масивах посилюється під впливом людського фактору та погодних умов навесні та в кінці літа. Понад 98 % пожеж виникає з цієї причини.
Для запобігання виникненню пожеж підприємством систематично проводяться профілактично-роз’яснювальні роботи з населенням стосовно до¬тримання вимог пожежної безпеки у лісах, виявлення порушників цих вимог і притягнення їх до адміністративної відповідальності.
Адже головною причиною лісових пожеж є порушення вимог пожежної безпеки в лісах у період високої надзвичайної пожежної небезпеки та випалювання рослинності на сільськогоспдарських угіддях.
В ДП «Димерське лісове господарство» цілодобово ведеться відео спостереження за лісовими масивами за допомогою сучасних камер спостереження, що доволяють швидко виявити та ліквідувати пожежу.
Також, проводиться створення та догляд за мінералізованими смугами, встановлюються аншлаги та біг-борди на протипожежну тематику та систематично  працює рейдова бригада по виявленню порушників.