Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


Підсумки Акції "Майбутнє лісу в твоїх руках"

Головний захід весни - акція Держлісагентства «Майбутнє лісу в твоїх руках» успішно завершилась.
ЇЇ метою було – залучити шкільну молодь, громадськість до створення та відновлення лісових насаджень, щоб виховати бережливе ставлення до лісу. Також лісівники ДП «Димерське лісове господарство» прагнули  надати широкого розголосу  проблемі збереження лісових насаджень та формуванню позитивного іміджу роботи працівників лісу.
До проведення заходів створення лісових насаджень долучилися багато небайдужих, охоче підтримали ініціативу управлінці, органи місцевої влади, природоохоронці, молодь та діти.
У кожному з лісництв лісгоспу  громадськість активно долучилася до посадки лісу. Садили дерева сіянцями, вирощеними в розсадниках підприємства. Головною лісовідновлюючою породою стала сосна звичайна.
Протягом Акції на території підприємства відбулось багато заходів з посадки лісу, озеленення та благоустрою прилеглих територій та садиб лісництв. Найбільш активними учасниками, які долучились до такого важливого та відповідального процесу, як створення лісів, стали громадськість та учнівська молодь. Спільною працею усіх учасників Акції було створено 12 га та висаджено 120 тис. шт  посадкового матеріалу. 
Весь посадковий матеріал вирощений у тимчасових розсадниках і коробах на площі 1.15 га. Адже лісгосп  забезпечений якісним посадковим матеріалом в необхідному асортименті і його кількості було достатньо для створення та доповнення лісових культур на запланованих площах. 
Окрім того, було проведено 11 ознайомчо- пізнавальних заходів та 15 заходів з благоустрою територій. Також у рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» було упорядковано контори лісництв, лісгоспу, а також прилеглих до них територій, проведений благоустрій на 3 га прибудинкових територій, розчищено 15 сміттєзвалищ, висаджено 80 дерев, 520 кущів. 
В рамках акції відбувалися й інші просвітницькі заходи, які мали на меті поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, забезпечення зацікавленості у збереження лісових насаджень. До Міжнародного дня птахів виготовили та розвісили понад 200 шпаківень. Лісівниками проводились також лекції, бесіди, тематичні зустрічі на екологічно-природничу тематику для виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи. 
Протягом квітня-травня в рамках акції триває дитячий конкурс малюнків на тему «Людина та ліс». Лісгосп активно долучає до конкурсу «маленьких лісівників» з усіх навчальних закладів в зоні діяльності лісгоспу. Адже тільки змалку можна привити любов до природи і навколишнього середовища.
Від усього колективу ДП «Димерського лісового господарства» висловлюється  величезна подяка всім, хто підтримав цю ініціативу і взяв участь в акції, вніс свій посильний внесок у святу і благородну справу – збереження і примноження лісових багатств краю. Адже маленьке дерево, посаджене кожним з нас, це збільшення зеленої скарбниці нашої планети, поповнення надбань українського народу.