Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


Підведення підсумків роботи по ДП «Димерький лісгосп»

Сучасні ліси-це зелені скарби, набуті клопіткою працею декількох поколінь лісівників. І ліс віддячує людям сторицею. Кожне посаджене , дбайливо вирощене та збережене лісівниками дерево-цінний вклад у зелену скарбницю та дарунок майбутнім поколінням.
Першочерговим за своєю значимістю і актуальністю є питання лісовідновлення, поліпшення якісного складу і продуктивності лісових насаджень.
Лісгоспом за 12 місяців 2019 року було реалізовано деревини на суму 74900 тис.грн, заготовлено 117,3 тис.куб.м деревини, проведено рубок формування та оздоровлення лісів на площі 3034 га, створено 247 га лісових насаджень , вирощено 3482 тис. шт. сянців, заготовлено 4111 кг лісового насіння.
В пожежонебезпечний період лісовою охороною проводились заходи по охороні лісових масивів від пожеж , при цьому протязі пожежонебезпечного періоду лісгоспом було створено 900 км мінералізованих смуг та проведено  1414 км  догляду за ними. Було перекрито 75 позапланових доріг та виставлено 63 одиниці наглядної агітації на протипожежну та природоохорону тематику.
Працівниками лісової охорони лісгоспу регулярно проводились рейди по попередженню та виявленню лісових пожеж.  Всього лісовою охороною проведено 85 рейдів та притягнуто  до адміністративної відповідальності  22 особи. Лісовою охороною проведена роз’яснювальна робота серед населення щодо дотримання правил пожежної безпеки в лісах, а саме було опубліковано 15 статей на офіційному сайті лісгоспу , а також проведено 773 бесіди з населенням. Для виявлення шкідників та хвороб лісу було проведено лісопатологічне обстеження на площі 10 тис.га.
Підприємство прозоро і відкрито співпрацює з громадcкістю. Вся інформація, що стосується діяльності підприємства розміщується і оновлюється на сайті підприємства, на протязі всього року проводяться консультації з місцевими громадами та обговорюються усі лісогосподарські заходи на даних територіях, з місцевим населенням проводяться масово-роз’яснювальні зустрічі щодо охорони і збереження лісових масивів та навколишнього середовища. Постійно залучаються громадські активісти, школярі та органи місцевого самоврядування в акціях, які проводяться в лісгоспі.
Колектив лісгоспу прикладає максимум зусиль для вирощення, збереження та примноження високопродуктивних лісових насаджень.