Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


Самовільна рубка-крадіжка лісу

Самовільна рубка явище доволі поширене в Україні. Це, по суті, дрібна, а деколи, дуже значна крадіжка лісу.
Так, з метою боротьби з незаконними рубками лісовою охороною Державного підприємства « Димерське лісове господарство» спільно з представниками поліції проводяться рейди з виявлення порушників лісового законодавства. Особливо зараз, в новорічно-різдвяний період, коли не дуже сумлінні громадяни незаконно вирубують ялинки та сосни для святкування Новорічних свят.
Тому Державне Підприємство «Димерське лісове господарство» хотіло б нагадати про наслідки таких протиправних дій:
За незаконну порубку, пошкодження та знищення лісових культур відповідно до статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність у вигляді накладення на правопорушника штрафу у розмірі від 510 до 1020 гривень на громадян та від 2550 до 5100 гривень на посадових осіб.
Шкода заподіяна лісовому господарству незаконною порубкою дерев у кожному окремому випадку визначається відповідно до «Такс для обчислення розміру шкоди заподіяної лісовому господарству підприємствами, установами, організаціями, громадянами незаконною рубкою і пошкодженням дерев і чагарників до ступеня припинення росту», затверджених постановою Кабінету міністрів України від 23.07.2008р. № 665.
Тож, за зрубану ялинку необхідно як мінімум заплатити (штраф+збитки): для громадян-1054,86 грн, для посадових осіб-3094,86 грн.
Просимо громадян не залишатись байдужими у питанні збережені лісу від незаконних рубок дерев та повідомляти про всі відомі факти такої рубки дерев та про осіб, що її вчинили, працівникам лісгоспу або співробітникам поліції.