Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


Своєчасне виявлення пожежі-запорука збереження лісів

З кожним спекотним днем можливість загоряння лісових масивів тільки підвищується.
Саме тому Державне Підприємство «Димерське лісове господарство» спрямовує ряд невідкладних заходів для своєчасного виявлення та попередження  лісових пожеж. Так, за 1 півріччя 2021 року було влаштовано 312 км мінералізованих смуг та проведено 703 км догляду за діючими, виставлено 60 од. наглядної агітації на протипожежну та природоохоронну тематику. 
Також, одним з заходів попередження лісових пожеж є відеоспостереження.
Для цілодобового нагляду за лісовими масивами в Державному  підприємстві «Димерське лісове господарство»  встановлена система відео спостереження «AZIMUTH». Відеокамери  встановлені  на вежах Катюжанського, Дніпровського, Кам’янського лісництв.  Зображення  зведено на центральний монітор  в диспетчерську  лісгоспу . Управління камерами здійснюється з клавіатури в диспетчерській , або автономно  пультами в конторах лісництв, контроль яких здійснюють пожежні наглядачі.   
 Дана система спостереження охоплює весь масив лісгоспу, дає змогу виявити пожежу на ранній стадії та не допустити її розповсюдження. Окрім цього, є можливість спостерігати  за лісовими масивами  Дніпровсько-Тетерівського  мисливського  господарства, Іванківського та Клавдієвського держлісгоспів. 
Також, в кожному лісництві створені пункти зосередження пожежного інвентаря та добровільні пожежні дружини,  для своєчасного реагування та ліквідації лісових пожеж.
Якщо ви помітили загорання в лісі негайно телефонуйте «101» чи повідомляйте до лісгоспу за номером 067-403-12-45 .Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків.