Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


Збережімо «лісові красуні»

  Зустріч Нового року з дитинства у нас асоціюється з ялинкою, обвішаною гірляндами та іграшками. Вона стала символом свята і традиція ставити в домівках цю зелену красуню, передається з покоління в покоління вже не одне століття.
  В новорічні дні кожна людина мріє про те, щоб в її затишному будинку стояла новорічна ялинка. Незважаючи на велику кількість штучних ялинок в продажі або ялинкових гілок, багато людей не уявляють собі новорічно-різдвяних свят без справжніх сосонок чи ялинок з неповторним ароматом хвої. Але при цьому купувати новорічні деревця поспішають не всі. Дехто прагне зрубати лісову красуню в найближчому лісі.
  З наближенням новорічних свят  додаються   лісівникам ДП «Димерське лісове господарство», як і всій лісовій охороні країни не тільки радості, але й тривоги за ліс. У  передноворічний період запроваджуються посилені заходи охорони та збереження хвойних лісових насаджень, ялинкових селекційних плантацій і ділянок особливо цінних хвойних порід.
  Організовуються спеціальні рейдові бригад із працівників лісової охорони за участю  представників МВС та Мінприроди. 
  Хотілося б  проінформувати  громадян, що за самовільно зрубане деревце  накладається адміністративний штраф у розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (85-170 грн.), а також відшкодування заподіяної лісу шкоди. Розмір шкоди вираховується відповідно до товщини стовбура нелегально зрубаного дерева і може сягати від 399 до 1806 гривень.
  Для запобігання нещадного знищення молодих насаджень ДП «Димерське лісове господарство» проводить заготівлю ялини європейської та сосни звичайної на спеціально відведених для цього плантаціях та при суміщенні з проведенням рубок формування і оздоровлення лісів.
 Щорічно лісгосп організовує  роздрібну торгівлю новорічними деревами на спеціально обладнаному майданчику за адресою: с.Катюжанка, вул.Шевченка 1.
  Реалізація новорічних ялинок у всіх лісогосподарських підприємствах Державного агентства лісових ресурсів України розпочинається з 5 грудня. Підтвердженням легальності заготівлі та правомірності реалізації новорічних ялинок стане наявність уніфікованого засобу маркування. Про походження придбаної новорічної ялинки кожен бажаючий зможе безкоштовно дізнатися, ввівши номер із самоклейної етикетки на сайті Державного підприємства «Лісогосподарський Інноваційно-Аналітичний центр» (www.ukrforest.com).
  Відповідно до етикетки, що кріпиться на новорічну ялинку, кожному деревцю у Єдиній державній системі ЕОД присвоюється індивідуальний номер та ведеться реєстр усіх заготовлених рослин.
  Хотілося б попередити  перш ніж рубати ялинку , подумайте, до яких наслідків це може призвести, коли ми своїми діями  знищуємо молоді ліси , які  зростають  десятиліття. 
  Тож зберігаймо разом наші ліси та молоді красуні ялинки!