Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


Збір насіння каштану разом з вихованцями садочку « Лелеченя»

Одним із пріоритетних завдань лісорозведення та розвитку лісового господарства в цілому є заготівля лісового насіння головних лісоутворюючих порід. Заготівля якісного насіння – основа здорового та продуктивного лісу в майбутньому, тому  дуже важливою є пора, коли активно збирають насіння. Наприкінці літа та восени, як правило,  насіння багатьох лісових культур досягає стиглості й тому масовий його збір проводять саме в цей час.
Збір насіння певних груп деревних порід має свої особливості. Скажімо, велике насіння дуба, горіха,  каштана  збирають  після  його  опадання.  Найперше  опадає  порожнє  та  пошкоджене насіння, дещо пізніше – здорове та високоякісне. Для  того щоб  відділити  неякісне насіння  від здорового, його занурюють у  воду –  пошкоджене та неякісне  насіння спливає на  поверхню.
Цього року працівники ДП « Димерське лісове господарство» завітали до вихованців Катюжанського дошкільного навчального закладу ясла-садок ”Лелеченя”. Лісівники розповіли як правильно збирати насіння та яке воно повинно бути.
Дітки з захватом долучились до збору насіння каштану. Адже вони не тільки допомогли лісівникам, а в процесі збирання лісового насіння ширше познайомились з лісом та навчились оберігати природу та примножувати її багатства.
Отримане насіння буде передано лісництвам  для  висівання  у  розсадниках восени.