Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


Злагоджена робота-запорука збереження лісової скарбниці

Сучасні ліси-це зелені скарби, набуті клопіткою працею декількох поколінь лісівників. І ліс віддячує людям сторицею. Кожне посаджене, дбайливо вирощене та збережене лісівниками дерево - це, без перебільшення, цінний вклад у зелену скарбницю,дарунок майбутнім поколінням, справжня ціна якого визначиться через десятки років. І вимірюватиметься вона не лише в грошовому еквіваленті, тому що ліс -  це частина нашого життя, фактор, який відчутно впливає на екологічний стан навколишнього середовища і на наше здоров’я.
Першочерговим за своєю значимістю і актуальністю залишається питання лісовідновлення , створення лісових насаджень в обсягах, що перевищують зруби, поліпшення їх якісного складу і продуктивності. Кожен член колективу ДП «Димерське лісове господарство» усвідомлює свою важливу місію, а тому прагне якнайкраще виконати покладені на нього обов’язки.
Створюючи могутні ліси, лісівники намагаються зробити важливий внесок для збереження кисню, який так необхідний у нашій загазованій атмосфері. Так, один гектар 20-річних соснових насаджень виділяє 7,25 тони кисню і поглинає 9,25 тони вуглекислоти, один гектар 40-річної діброви виділяє відповідно 14 тон кисню, поглинаючи 18 тон вуглецю.
Але з часом і ліс втрачає здатність до регенерації. Отже, стиглі та перестійні насадження необхідно змінювати та створювати нові насадження.
Лісгоспом за дванадцять місяців року, що минув, заготовлено 160,5 тис. метрів кубічних деревини, проведено рубок формування і оздоровлення лісів на площі 3684 га, створено 273 га лісових насаджень та проведено догляд за ними на площі 1229 га; у лісових розсадниках вирощено 40,16 млн.шт. посадкового матеріалу,заготовлено 3485 кг насіння. Виконаний великий об’єм роботи по охороні лісових насаджень від лісових пожеж, а саме створено мінералізованих смуг 611 км і проведено догляд за ними 1337 км та своєчасному виявленню лісових шкідників і проведено лісопатологічне обстеження насаджень на площі 7994 га.
В наших трудових здобутках заслуга всього трудового колективу. До речі, хотілось би відмітити лісівників Шевченківського лісництва, які ось уже кілька років поспіль йдуть у числі кращіх підрозділів нашого підприємства. І в цьому значна заслуга лісничого Петришина Богдана Зіновійовича. Тож, недарма, в 2010 році йому було присвоєно звання «Кращій лісничий Київщини».
Наслідуючи неоціненний досвід своїх попередників і наставників, Богдан Зіновійович зумів не лише зберегти славні трудові традиції, започатковані до нього, а й примножити їх новими та підтримати в колективі ,який він очолює вже 16 років, теплі людські стосунки між працівниками.
Старанно і продуктивно працюють всі лісівники колективу. Адже в багатьох із них за плечима чималий трудовий стаж. Скажімо, майстер лісу Сергій  Гребенюк працює в лісництві вже 40 років. Його колега - Микола Мельниченко - майже стільки. Понад 15 років працює помічник лісничого Майсюра Олександр Михайлович. Виробничі показники лісництва- це запорука сумління і старання усіх без винятку членів колективу Шевченківського лісництва.
Підсумовуючи,можна сказати, що в нашому дружньому колективі ДП «Димерське лісове господарство» зберігається наступність поколінь і працюють цілі сімейні династії лісівників. Від нашої професійної , невтомної та самовідданої праці залежить збереження зеленого багатства, його відновлення та ефективне використання. Дбаючи про розвиток лісового господарства, колектив і надалі буде впроваджувати новітні природозберігаючі технології, щоб залишити у спадок нащадкам насправді зелену планету.
Ми стоїмо на варті «здоров’я» нашого лісу  і всіляко намагаємося відродити могутність «зелених легень» . А це запорука того,що ми і в майбутньому будемо ростити чудовий ліс для наших дітей та внуків.