Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


Допомагайте лісам – і вони відплатять сторицею

21 березня відоме як Всесвітній день лісу. Цю традицію було започатковано Європейською конфедерацією сільського господарства, а 2013 року Генеральна Асамблея ООН проголосила його Міжнародним днем лісу.
Він святкується в день весняного рівнодення в Північній півкулі, що за традицією вважається першим днем весни і є символом нового життя та нових починань. Звичайно в Південній півкулі цей день є днем осіннього рівнодення, але в будь-якому випадку даний період є сприятливим для посадки дерев.
За останні роки і в Україні спостерігається зростання екологічної свідомості громадян, формування культури поведінки на природі та активності щодо висадки дерев та створення нових лісових насаджень.
Адже ліси і людство пов’язані нерозривно. Не буде перебільшенням сказати, що існування людей майже неможливе без лісів. Вони – джерело цінних ресурсів, виділяють кисень і поглинають вуглекислий газ, домівка для багатьох рідкісних видів рослин та тварин.
Разом з тим, існують екосистемні послуги лісу, про які мало хто здогадується. Про забруднення атмосферного повітря не говорить зараз тільки лінивий. Атмосферу забруднюють діоксид сірки, фториди, озон, оксиди азоту та купа інших речовин.  тут треба віддати шану мовчазному герою, що десятками і сотнями років героїчно веде боротьбу із забрудненням повітря – лісу. Дерева дійсно здатні поглинати гази-забруднювачі, а також на них добре осідають тверді часточки пилу чи інших забруднювачів, які потім змиваються дощами. Щоправда, така боротьба не завжди минається лісу безслідно, адже часто саме атмосферне забруднення є причиною загибелі лісів.
І це не все: ліси ще й допомагають у боротьбі зі збудниками хвороб. Дерева, як і інші рослини, у зовсім невеликих кількостях виділяють леткі речовини, що мають назву фітонцидів. Звісно, роблять вони це для потреб власного імунітету, але чому б і людині цим не скористатись.
Збереження і відтворення лісів-першочергове завдання в Державному Підприємстві «Димерське лісове господарство». Проблема збереження лісу та його багатств сьогодні є серед найважливіших екологічних завдань .Метою проведення в лісгоспі Акції «Майбутнє лісу в твоїх руках», яка стартує в Міжнародний день лісу є виховання в населення і насамперед,у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у створенні лісів, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі..
Тому лісгосп запрошує всіх бажаючих долучитись до акції і загальними зусиллями створити лісові насадження в підрозділах підприємства. Не будьмо байдужими-створимо нові ліси разом!