Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


Ялинковий базар відкрито!

У новорічні дні кожна людина мріє про те, щоб в її затишному будинку стояла новорічна ялинка. Незважаючи на велику кількість штучних ялинок в продажі  або ялинкових гілок, багато людей не уявляють собі новорічно-різдвяних свят  без справжніх живих сосонок чи ялинок з неповторним ароматом  хвої. Але при цьому купувати новорічні деревця поспішають не всі. Дехто прагне рубати лісове красуню в найближчому лісі.
Та самовільно зрубане деревце принесе велику шкоду природі і людям. Тому новорічні свята додають лісівникам ДП «Димерське лісове господарство», як і всій лісовій охороні країни не тільки радості, але й тривоги за ліс. Кожного дня, в цей період, лісова охорона  лісгоспу проводить низку заходів з  посиленню охорони хвойних насаджень від самовільних рубок - проводяться рейди спільно з працівниками поліції по виявленню та попередженню лісопорушень, встановлюються  пости для перевірки транспортних засобів на основних лісових дорогах, що ведуть з лісових масивів.
Звертаємо Вашу увагу, що у відповідності до законодавства за одну незаконну зрубану ялинку необхідно як мінімум заплатити (збитки+штраф)-для громадян-1008,45грн., для посадових осіб-3048,45грн.
Для запобігання нещадного знищення молодих насаджень ДП «Димерське лісове господарство»  проводить заготівлю новорічних ялинок на спеціально відведених для цього плантаціях. Відпуск заготовлених у лісгоспі хвойних дерев здійснюється з наявностю самоклейних етикеток та відповідних документів. 
Кожен бажаючий може звернутися в лісгосп за адресою : с. Катюжанка, вул.Шевченка,1 та придбати деревце сосни або ялини яке йому до вподоби.
Отже перш ніж рубати ялинку подумайте до яких наслідків це може призвести. Своїми діями не знищуймо ліс, який росте десятиліття  для майбутніх поколінь.
  Детальніше дізнатись про відпускні ціни на новорічні сосни та ялини можна дізнатись за посиланням нижче