Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


Лісівники на захисті лісових масивів

Лісова пожежа – одне з найскладніших стихійних явищ, яке за декілька хвилин знищує десятки гектарів зелених масивів. З появою перших теплих днів і  аж до пізньої осені, лісова охорона Державного Підприємства «Димерське лісове господарство» завжди на поготові, щоб не допустити найменших спалахів поблизу лісу. Особливо зараз, коли літо в самому розпалі, і внаслідок спекотної погоди та людської недбалості трапляються загорання. 
Тому першочерговим завданням для лісівників ДП «Димерське лісове господарство» є профілактика та недопущення виникнення лісових пожеж.
Для нагляду за пожежною ситуацією в лісових масивах лісгоспу є пожежно-спостережні вежі та система відео спостереження «Азімут», яка охоплює всі лісові масиви лісгоспу. Цілодобово проводиться наземне патрулювання лісів державною лісовою охороною, влаштовуються та проводиться догляд за мінералізованими смугами.
Враховуючи, що загорання в масивах це антропогенний фактор, кожен день проводиться профілактична протипожежна пропаганда серед населення: проводяться бесіди , розповсюджуються листівки на протипожежну тематику. Вздовж доріг та поблизу місць відпочинку виставлена наглядна агітація на протипожежну тематику у вигляді бігбордів, аншлагів, пано,
Ті, хто порушує правила поведінки в пожежонебезпечний період в лісі повинні пам’ятати, що згідно діючого законодавства порушення «Правил пожежної безпеки в лісах», а також знищення або пошкодження лісу в результаті підпалу, або необережного поводження з вогнем відносяться до лісопорушення.  Винні підлягають штрафу, що накладається в адміністративному порядку. Якщо порушення цих правил несе за собою знищення або пошкодження лісу, винуватці притягаються до адміністративної відповідальності і крім цього несуть матеріальну відповідальність в розмірі відшкодування вартості нанесеної шкоди лісовому господарству.
 Лісові пожежі знищують на своєму шляху всю живу природу. Тож , давайте разом збережемо наші лісові природні багатства і недопустимо пожеж.