Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


Інвентаризація лісових культур триває

Традиційно, кожної  осені в лісництвах ДП «Димерське лісове господарство» проводиться інвентаризація лісових культур та садивного матеріалу в розсадниках та контрольованому середовищі, яка є невід’ємною та важливою  частиною роботи лісового господарства. Цей рік не став винятком.

Для забезпечення своєчасного і якісного проведення робіт по інвентаризації лісокультурних об’єктів була створена спеціальна комісія по кожному підрозділу з залученням інженерів відділу лісового господарства. Протягом  місяця  лісівники рахують посівний матеріал, який виростили у розсадниках,коробах,теплицях, оцінюють його якість.

Насамперед, однорічні лісові культури перевіряються на відповідність проектам лісових культур, тобто: схема посадки за породами, відстань між рядками, розміщення сіянців в ряду. Крім того перевіряється приживлюваність і проводиться якісна оцінка одно, -дво та трирічних лісових культур.  Лісові культури чотирирічного і старшого віку також проходять атестацію за класами якості.

За даними інвентаризації будуть намічені заходи з поліпшення якості лісових культур на весну 2021 року.

Залишається тільки бажати, щоб плідна, невтомна праця всіх лісівників давала гарні результати, а лісові культури  зростали і давали великий приріст.