Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


Інвентаризації об’єктів ПЛНБ

       Основним завданням лісового насінництва є одержання насіння лісових порід з цінними спадковими властивостями та високою посівною якістю для створення високопродуктивних і високоякісних лісових насаджень.
       Генетична схильність рослин до доброго росту й розвитку має велике  значення поряд з такими важливими факторами, що впливають на продуктивність  насаджень, як  оптимальне багатство грунту, рівень вологості та відповідність  природному ареалу рослин.  
       Для збору насіння й лісонасіннєвої сировини з покращеними генетичними показниками в ДП “Димерське лісове господарство“  відібрано    генетично покращені екземпляри та ділянки, що становлять постійну насіннєву базу підприємства, яка складається:  з постійних лісонасінних ділянок  на площі 69,0га (сосна звичайна -47,3га і дуб звичайний 21,7га) , плюсового насадження  2,0га , а також  18 шт. плюсових дерев сосни звичайної ,генетичного резервату на площі 2,0га   та родинної насіннєвої плантації площею 2,4 га .
      На  виконання  наказу Київського обласного та м.Києву управлінню лісового та мисливського господарства № 96 від 04.08.2020р «Щодо проведення одноразової інвентаризації об’єктів ПЛНБ»  та  з метою впорядкування, обліку, визначення стану та відбору нових об’єктів  ,у ДП Димерський лісгосп , цими вересневими днями проводиться інвентаризація об’єктів постійної лісонасінневої бази, комісєю із спеціалістів лісгоспу та із залученням представника  ДП «Київська лісова науково-дослідна станція».