Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


«Я живу лісом-я лісівник»

Ліс пов’язаний з історією, культурою і побутом нашої країни. Споконвіків він був пристанищем для людей, їх домом, давав не тільки укриття, але й їжу. Багато людей вважають, що ліс – це природне середовище, хоч таке уявлення не зовсім правильне. Адже ліс – це у значній мірі творіння рук людини, яка вирощує, оберігає та за ним доглядає.
Тому саме від кожного лісівника залежить, наскільки нашу працю поважатимуть. Адже ця професія вимагає не тільки любові, знань, а й часу. Постійної віддачі. Цілодобово, помісячно, роками. Без вихідних і відпусток. Раз і на все життя.
Лісівники Державного підприємства « Димерське лісове господарство» щороку активно долучаються до акцій Держлісагенства,  метою яких є покращення комунікації представників лісової галузі із суспільством, підвищення іміджу професії лісівника, поширення знань про ліси та їх важливість для нашої планети, і найголовніше- виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи.
Цьогорічний початок  акції « Створюємо ліси разом» припав на 21 березня- Міжнародний день лісів.
Лісівники ДП «Димерське лісове господарство» в цей день проводять бесіди зі школярами, молоддю та громадами  та обговорюють цінності лісу. Населення може дізнатися, як відбувається збалансоване управління лісами, невиснажливе використання лісових ресурсів (без заподіяння шкоди лісовим екосистемам) з метою їх збереження для майбутніх поколінь. Цей день використовується для поширення інформації про всі аспекти багатства лісу, захисту його та примноження лісових багатств.
Маючи дуже позитивний досвід після проведення акції «Нагодуй птахів взимку» та згадуючи, як дітки були раді допомагати розвішувати годівнички для птахів, цього року лісівники підприємства разом зі школярами Ровівської та Любимівської ЗОШ розвісили шпаківні на території Дніпровського лісництва.
Виготовлення та розвішування шпаківень - щорічний плановий захід в лісгоспі ,  біологічний метод боротьби з шкідниками лісу. Встановлення та ремонтування «пташиних квартир» забезпечує птахам комфорт, захист їхнього потомства і відповідно -  успішне розмноження птахів у період гніздування. А значить - і більш ефективний захист лісових насаджень від шкідників.
Тож, завдяки таким заходам, діти та їх батьки глибше розуміють роль та важливість лісів для існування життя на планеті та значення праці лісівників.