Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


Ліс-це скриня з безмежними дарами природи,бережімо її!

Ліси на нашій Землі займають цілу третину всієї суші нашої планети. Виконуючи життєво важливі екосистемні функції вони також є і будинком, і джерелом засобів до існування для безлічі людей. За даними сучасної статистики, у світі налічується понад 1,6 млрд. людей, які безпосередньо залежать від здорового стану лісів, до їх числа входять близько 2-х тис. корінних народів і народностей, невід’ємно з’вязавших свій побут, культуру і світосприйняття з унікальними багатствами лісу.
Ліси забезпечують суспільство багатьма цінностями. Це не лише чиста прісна вода, безпечна домівка для нашої флори та фауни, деревина для наших будівель, сировина для паперу, пилок та нектар для бджолярства, неймовірна кількість безцінних археологічних, історичних та культурних об’єктів.
Вже 12 років поспіль під егідою Державного агентства лісових ресурсів України весною проводиться акція «Майбутнє лісу у твоїх руках».
Головна мета Акції є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у створенні лісів, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі. Усі, хто прийме участь в лісонасадженні, не лише добре попрацюють, а й збагатяться новими знаннями, які стануть у нагоді кожному  шанувальнику природи. 
В рамках Акції лісівники ДП «Димерське лісове господарство» організовують та проводять заходи з посадки лісу, озеленення та благоустрою парків, алей, територій навчальних закладів. Крім головного заходу Акції – створення лісових насаджень,яких вже,з допомогою молоді та громадськості,висаджено 185 га, проводитимуть уроки знань про ліси в школах,які знаходяться в зоні діяльності лісгоспу. Влаштовують пізнавальні екскурсії та зустрічі з учнівською та студентською молоддю ,і звісно, різноманітні конкурси. 
Одним з таких є конкурс малюнку «Людина та ліс»,який проводиться одночасно із проведенням Акції «Майбутнє лісу в твоїх руках», за підтримки Міністерства освіти і науки, Держкомлісгоспу України та Товариством лісівників України. В конкурсі на кращий малюнок беруть участь школярі молодших класів .Метою конкурсу є залучення учнівської молоді до відтворення та раціонального використання лісів, просвіти громадськості щодо життєвої необхідності у збереженні біорізноманіття. Переможців конкурсу буде нагороджено цінними подарунками, а їхні роботи прийматимуть участь у конкурсі на всеукраїнському рівні.
Працівники ДП «Димерське лісове господарство» сподіваються, що з проведенням таких заходів не лише збільшаться площі лісів, але підвищиться екологічна свідомість та обізнаність про ліс і лісову галузь у нашого підростаючого покоління, яка може змінити стиль мислення і поведінку кожної людини. І тому наші задуми ,щодо залучення саме до практичної природоохоронної роботи підлітків ,має велике значення , як для сьогодення, так і для майбутнього.
Кожна людина, стверджує народна мудрість,  за своє життя повинна посадити хоча б одне дерево. Не важливо, що це буде – верба, ялина чи дуб. Головне, що  ліс це організм, який потребує надійного захисту і особливого піклування.
Тож, дбайливо ставмося до лісів особливо зараз - в період настання пожежонебезпечного періоду. Знаходячись у лісі,насолоджуймось його красою та оберігаймо від пожеж.