Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


Турбуємось про птахів

Неоціненну користь приносять птахи людині. Вчені підрахували, що на ділянці  площею 1 км2 птахи знищують не менше ніж 25 кг комах. 
Птахи також сприяють поширенню дерев та кущів та створюють необхідний ланцюг у ряді живих істот, забезпечують рівновагу в боротьбі за існування у тваринному світі.
Міжнародний день птахів проходить щороку в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» і не випадково його відзначають саме в квітні. 1 квітня 1906 року була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. 
Наприкінці вересня Міжнародна організація захисту диких птахів, проводить Дні спостереження за птахами, з метою залучення суспільства до проблеми зникнення пернатих. Нині до Червоної книги України занесені понад 33  види птахів, ще 195 видів налічується в заповідниках.
Мета відзначення цього свята – звернути увагу людства на проблеми збереження пташиного світу, адже вони стосуються всіх країн і континентів.
Щороку, навесні в Державному підприємстві «Димерське лісове господарство» виготовляється понад 200 шпаківень та розвішується лісовою охороною по всій території лісгоспу в кожному лісництві. В цьому році до розвішування шпаківень на території лісгоспу долучились і учні Ровівської та Любимівської ЗОШ.
Встановлення та ремонтування шпаківень забезпечує птахам комфорт, захист їхнього потомства та успішне розмноження птахів у період гніздування. А значить - і більш ефективний захист лісових насаджень від шкідників.