Філія "Димерське лісове господарство"
ДП "Ліси України"
Меню

Новина

Наступна новина >
< Попередня новина


Відпочинок в лісі-тільки з дотриманням пожежної безпеки

В теплу, сонячну погоду в лісових посадках та масивах збільшується кількість відпочиваючих. Однак, саме ця обставина спонукає працівників ДП «Димерське лісове господарство» бути вкрай пильними.
Лісівники закликають громадян: будьте обережними із вогнем під час відпочинку у лісі! Байдужість та безвідповідальність любителів відпочинку на природі часто призводить до лісових пожеж, які завдають значної шкоди лісу та довкіллю загалом. 
Подібні дії призводять до забруднення навколишнього середовища,.За декілька годин неконтрольована пожежа може знищити цілі лісові масиви, які росли десятками років, а про збитки годі й казати – лік може йти на мільйони. Величезної шкоди пожежі завдають фауні – гинуть птахи, звірі, знищуються їхні домівки.
Не зайвим буде нагадати, що відповідно до законодавства, Правила пожежної безпеки в лісах України є обов’язковими для виконання всіма громадянами, які з будь-яких причин перебувають у лісі. А порушення вимог пожежної небезпеки в лісах тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність та відшкодування винуватцями завданих збитків.